The Elders Scroll Skyrim Pointer

maanantai 2. elokuuta 2010

Lomailua - osa 1

Osa 1, Lappeenrantaa

Helteisen Turun reissun jälkeen suuntasimme auton keulan kohti Savitaipaletta, josta otimme vain pikaisesti mukaamme appivanhempien asuntoauton. Matkaan ehdimme vasta yhdeksän aikaan, kun vietimme helteisen päivän autoa pakaten ja mansikoita poimien.

Pitkällisen pähkäilyn jälkeen päätimme viettää ensimmäisen yön Lappeenrannan satamassa. Jouduimme toteamaan, että asuntoautoilta oli pysäköinti kielletty kello 22-06, joten päädyimme ajamaan sataman kauimmaiseen reunaan, Linnoituksen taakse. Sinne oli tehty matkalaisille ihan oma parkki-/yöpymisalue. Hienoa, Lappeenranta! Pysäköintialueen päässä oli myös muiden matakalaisten yöpymispaikka - nimittäin sorsien ja hanhien. Lapset ja Nappi pääsivät ensimmäistä kertaa katsomaan läheltä kanadanhanhia. Ihmetys ja ihastus olivat suuria.

Yö unet jäivät vähiin. Eivät jännityksen vuoksi, vaan siksi, että huomasimme yöpyvämme Lappeenrannan parhaan kiihdytyskaistan vieressä. Nuorison ajaessa rallia ei uni tullut vanhan silmään. Aamulla kaahailijoitten kadottua pehkuihin alkoikin sitten ihan toisenlainen pärinä, kun kaupungin puutarhaosaston edustaja päätti kiskaista siimaleikkurinkäyntiin ja alkaa lyhentää vallitusten ylipitkää nurmikkoa. AAARGH! Hetken melua kuunneltuamme pakkasimme pesueen autoon ja lähdimme kauppaan täydentämään muonavarastojamme.

Kaupungin ylittäminen poikkisuunnassa osoittautuikin sitten melkoiseksi seikkailuksi jopa kaupungin katuja useita vuosia tallanneelle. Kymmenessä vuodessa kaupungin liikenne järjestelyt on saatu niin solmuun, ettei muistinvarainen navigointi ole järkevin valinta. Tulipahan taas harrastettua kunnon kaupunkimatkailua.

Jääkaapin saatua täydennyksensä palasimme satamaan. Paremmalle paikalle tällä kertaa. Ville ja lapset suuntasivat kohti hiekkalinnanäyttelyä ja minä tallustelin Napin kanssa Täky Galleriaan. Oli sinne pieneen putiikkiin saatu koottua jos jonkinlaista hienoutta. Minua tosin kiinnostivat lähinnä lamppulasihelmet - yllättäen. Petyin hieman, kun huoomasin helmien olevan Lea Swanzin tekeleitä - ei sillä, onhan se hienoa nähdä mestarin töitä, mutta olisi ollut kivaa huomata, että Lappeenrannassakin on oma paikallinen lasiaddikti.

Täkyssä huomasin yht'äkkiä käsieni olevan ylt'ympäriinsä veren peitossa. IIK! Etsittyäni kuumeisesti veren alkuperää niin koirasta, itsestäni kuin koirasta uudelleen totesin lopulta, että Napilta oli irronnut kynsi vasemmasta takajalasta. Voi kurjuus... Onneksi pieni vaurio ei ihan vielä hidastanut vauhta, vaan ehdimme tehdä tuttavuutta vielä monien koirakamujen kanssa, joista minulle jäivät parhaiten mieleen amerikan karvaton terrieri, jolla oli komea rusketus ja lapinkoira uros, joka luuli olevansa kissaemo :)

Matka jatkui linnoitukselle, missä kiertelimme pieniä matkamuisto- ja käsityöliikkeitä. Mukaan tarttui Iidalle käsilaukku ja rintaneula ja Simolle huivihattu. Shoppailukierroksen aikana ehdin hukata perheeni miesväen koiran keralla. Etsiskeltyämme karkureita aikamme paikansimme heidät lopulta auton luota matkallaan kohti sataman grillikioskeja. Huomasimme yllätykseksemme olevamme myös nälkäisiä, joten liityimme seurueeseen. Vedyt ja atomit maistuivat vaihteeksi todella herkullisilta jopa Lappeenrannan hikisessä helteessä ja suorassa auringonpaisteessa.

Ravittuamme itsemme jatkoimme matkaa kohti Tuuliviiriä. Siellä kälyni olikin jo työntouhussa. Hetken jutusteltuamme myös lankomieheni ilmaantui paikalle Villen suureksi iloksi. Juttua riitti vaikka kuinka paljon ja samalla ostin itselleni taas muutaman kerän ihanaa lenkkilankaa talven kylmiä odottelemaan. Myös muutama joululahja eksyi kasseihini. Koskaanhan ei voi varautua liian ajoissa.

Shoppailimme vielä lasten kanssa hiukan satamantorilla. Metrilaku- ja aurinkolasikojussa sekä antikvariaatin torimyymälässä.Raahattuamme ostokset autoon vyötimme itsemme tiukastiistuimiimme ja lähdimme ajelemaan kohti Puumalaa ja uusia seikkailuja.

Ei kommentteja: