The Elders Scroll Skyrim Pointer

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Matkakuvia

No nyt on kuvat ladattu nettiin kaikkien katseltavaksi! Lisäilen niihin vielä vähän kuvatekstejä.
Eli siis torstaina 16.7. lähdimme kotoa Jyväskylästä kohti Torniota.

Perjantai-aamuna ylitimme Ruotsin rajan ja käänsimme kelloja tunnilla taaksepäin. Matka jatkui kohti Jällivaaraa ja Kiirunaa, jossa yövyimme hotellin ja rivitalon risteytyksessä.

Lauantaina suuntasimme kohti Norjaa ja Narvikia Ruotsin heikkolaatuisia teitä pitkin (kuka nyt Norjaan haluais mennä?). Ballangerin camping alue oli ehdottomasti matkan upein kokemus.

Sunnuntaina matka jatkui kohti Tromssaa Polarzoon kautta. Eläintarhassa näimme kaikenlaisia pohjolan eläimiä, joista päälimmäisinä jäivät mieleen karhunpennut Salt ja Pepper sekä erittäin tuttavallinen hirvi.

Maanantaina kiertelimme Tromssan keskustaa ja kauppoja, minkä jälkeen oli edessä paluu Suomen puolelle Kilpisjärven kautta. Muoniossa yövyimme mitä miellyttävimmässä mökkikylässä.

Tiistaina pääsimme lopulta Saariselälle ja pitempiaikaiseen majoitukseen. Appivanhempien mökissä meitä odottelivat Mummi ja Ukki, joiden kanssa kiertelimme ympäristön nähtävyyksiä, kuten Kaunispää, Kiilopää ja Nellim. Kävimme katselemassa kultamaitakin, mutta hippuakaan emme löytäneet.

Lauantaina alkoi jo tulla koti-ikävä, niinpä suuntasimme kohti Jyväskylää Rovaniemen (Joulupukinmaan) ja Oulun kautta. Helteisessä kelissä automatka oli yhtä tuskaa. Kuivaniemessä kävimme kastautumassa Merihelmen ihanalla uimarannalla.
Matkailu saatiin päätökseen lauantai-iltana kello 21.30.
Päätös ensikesän lomareissusta samoille kulmille on jo pantu hautumaan - aikaa vaan pitää varata ainakin tuplasti enemmän.

Nyt kun kesä on mennyt poistin linkit kuva-albumeihin. Mikäli kiinnostaa, voi osoitteita kysellä minulta osoitteesta pjjurvanen(at)gmail.com. Muutamia valittuja yksilöitä löytyy myös täältä.

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Kiva matkakertomus ja upeita kuvia olet nappaillut pinkillä söpöläiselläsi (huomaaks et olen vähän kade siitä kamerasta)...

Poola kirjoitti...

Kuvatekstit on nyt päivitetty!

Anninen kirjoitti...

Ei ole niin kiirettä, ettenkö tänne ehtisi... :D Hienoja kuvia ja hyvä matkatarina! Näytti olevan aika hulppeita maisemia siellä pohjoisessa.